Η Γ’ Γυμνασίου σε διαγωνισμό γραπτού λόγου στη μνήμη της Μαρίας Κιουρή

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κοινού Σχεδίου Δράσης Ελλάδας-Πολωνίας που υπεγράφη με αφορμή την Εκατονταετηρίδα από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μαθητές και μαθήτριες της Γ’ γυμνασίου του σχολείου μας συμμετείχαν σε Διαγωνισμό Γραπτού Λόγου με θέμα «Μαρία Σκλοντόβσκα Κιουρί: η διακεκριμένη Πολωνίδα επιστήμονας και η προσφορά της στις Φυσικές Επιστήμες».

Στόχος του διαγωνισμού είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών για την βραβευμένη με δύο Βραβεία Νόμπελ, Πολωνικής καταγωγής επιστήμονα Μαρία Σκλοντόβσκα Κιουρί και να τους/τις προτρέψει να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την μεγάλη προσφορά της στις Φυσικές Επιστήμες.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσα από τις εργασίες τους είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν και να αναδείξουν τόσο τον κοινωνικό ρόλο των Φυσικών Επιστημών, όσο και το κύρος που προσέδωσε στους αγώνες του γυναικείου κινήματος για την ισότητα των δύο φύλων, η παρουσία μιας σημαντικής γυναίκας επιστήμονα, όπως η Μαρία Σκλοντόβσκα Κιουρί.  Οι εργασίες αναγνώσθηκαν από εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων ΠΕ02 και ΠΕ04 και κατόπιν εισήγησής τους, επιλέχθηκε από τον Σύλλογο Διδασκόντων η  εργασία της Νίκου Βάλιας  με την οποία θα συμμετάσχει το σχολείο μας στον Διαγωνισμό.

Οι εργασίες αποστάλθηκαν στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. Από τις δεκατρείς Π.Δ.Ε. της χώρας θα αξιολογηθούν από άμισθη επιτροπή έως την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019. Θα δοθεί 1ο και 2ο Βραβείο στις δύο καλύτερες και Έπαινος στις υπόλοιπες. Τα δύο αυτά βραβεία αντιστοιχούν σε τριήμερο ταξίδι των μαθητών/μαθητριών που θα διακριθούν στην Βαρσοβία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published.