Ιστορία

1955

Ακριβώς πάνω στην επέτειο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας στις 18 Σεπτεμβρίου ένα ιδιωτικό σχολείο ιδρύεται και εγκαινιάζεται στον Πειραιά με το όνομα «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ». Ξεκινά τη λειτουργία του με 100 μαθητές, 4 δασκάλους και διευθύντρια την Κατερίνα Παυλάκη.

1958

Ο «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» προχωρά σταθερά και ανοδικά. Ανυψώνεται ως Ναός Παιδείας και Σχολείο Ζωής. Στεγάζει και εκπαιδεύει 300 μαθητές. 18 Σεπτεμβρίου γίνονται τα εγκαίνια του Γυμνασίου. Την ίδια χρονιά ιδρύεται και το Νηπιαγωγείο μας, το πρώτο νηπιαγωγείο στον Πειραιά. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις επεκτείνονται και ο κάθε λογής εξοπλισμός τριπλασιάζεται.

1962

Γίνονται τα εγκαίνια του Λυκείου που λειτούργησε ως το 1980 και επαναλειτούργησε το 1993.

1984

Ιδρύεται ο Παιδικός Σταθμός του «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ».

1993

Ιδρύεται το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» σε ξεχωριστές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στον Άγιο Δημήτριο Πειραιά. Είναι το πρώτο Ι.Ε.Κ. του Πειραιά.

1993

Ιδρύεται το Σωματείο Α.Π.ΕΛ. (Ανθρωπιστικός Πυρήνας Ελπίδα) από γονείς του σχολείου με φιλανθρωπικούς σκοπούς.

1996

Ο Παιδικός Σταθμός μας μεταστεγάζεται σε ανεξάρτητο νεόδμητο κτίριο και αποκτά το νέο του όνομα «Το Παλατάκι των μικρών του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ».

1997

Ιδρύεται ο σύλλογος Αποφοίτων του σχολείου μας. Το σχολείο μας έχει ήδη εκπαιδεύσει 10.000 μαθητές και σήμερα εκπαιδεύει τη δεύτερη γενιά των μαθητών μας.

1999

Εγκαινιάζεται η νέα πτέρυγα των Εκπαιδευτηρίων μας που περιλαμβάνει νέες σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, νέο εργαστήριο πληροφορικής, νέο εργαστήριο χημείας, βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο.

1999

Ιδρύεται το Τ.Ε.Ε. «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ».

2004

Εορτάζονται τα 50 χρόνια του σχολείου με πανηγυρική εκδήλωση στο Βεάκειο με θέμα «Κλάδον ελαίας φέροντες»

2007

Η φυσική αγωγή  αναβαθμίζεται στο σχολείο μας και επεκτείνεται σε  μια σειρά από αθλήματα τα οποία συμπληρώνουν το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα. Το σχολείο μας γίνεται μέλος του ΑΣΙΣ  (Αθλητικές Συναντήσεις Ιδιωτικών Σχολείων).Ο σύνδεσμος αυτός περιλαμβάνει 14 Ιδιωτικά σχολεία της Αττικής , τα οποία διοργανώνουν  με επιτυχία  σειρά αθλητικών συναντήσεων

2008

Το σχολείο μας πραγματοποιεί το πρώτο του  κοινοτικό  πρόγραμμα  στα πλαίσια του Comenius  και διοργανώνει την κεντρική παρουσίαση με θεατρική παράσταση με την συμμετοχή σχολείων της Λεττονίας και της Τουρκίας.

2015

Εορτάζονται τα 60 χρόνια του σχολείου με πανηγυρική εκδήλωση στο Βεάκειο με θέμα «Ωδή (Οδοί) στο φως».

2017

Εγκαινιάζεται το ανακαινισμένο κτίριο μας στη Καπετάν Ματαπά και φιλοξενεί επιπλέον τμήματα του παιδικού σταθμού μας. Πρότυπος Παιδικός Σταθμός Πειραιά.

2019

Το σχολείο στο πλαίσιο της πορείας του, σαν Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτήριο, συμμετέχει ενεργά σε 8 Ευρωπαϊκά Προγράμματα ERASMUS +

2020

Το σχολείο ολοκληρώνει την  ψηφιοποίηση του με τη δυνατότητα από τις εγκαταστάσεις του να προσφέρει ηλεκτρονικά μαθήματα στους μαθητές και να ενημερώνει πλήρως τους γονείς διαδικτυακά.

2021

Το σχολείο συνεχίζει να συμμετέχει σαν Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτήριο σε 11 νέα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ERASMUS +

  • Μαθητές
  • Απόφοιτοι
Απόφοιτοι

Περισσότεροι από 29.000 μαθητές έχουν αποφοιτήσει και διακριθεί σε όλους τους τομείς.