Συμμετοχή της Γ’ Γυμνασίου στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών καθιερώθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2001, όταν η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης αποφάσισε τον εορτασμό της ημέρας αυτής κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών(EDL)στοχεύει στην :

  • Προώθηση της εκμάθησης ξένων γλωσσών, εάν είναι δυνατόν περισσότερων της μίας.
  • Διατήρηση και καλλιέργεια του γλωσσικού πλούτου της Ευρώπης.
  • Ανάγκη εκμάθησης από τους Ευρωπαίους και άλλων γλωσσών, εκτός της Αγγλικής.
  • Συμπερίληψη λιγότερο ομιλούμενων γλωσσών στις γλώσσες που μαθαίνουν οι Ευρωπαίοι.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών για το 2018 και με αφορμή τον εορτασμό του 2018 ως ευρωπαϊκού έτους πολιτιστικής κληρονομιάς, οι μαθητές της Γ’ γυμνασίου συμμετείχαν στον φετινό εορτασμό με θέμα : «Το αγαπημένο μου ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι».

Οι μαθητές συζήτησαν για την κρητική ελληνική παραδοσιακή μουσική και αποφάσισαν να μελετήσουν διεισδυτικότερα τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου με αφορμή το απόσπασμα του έργου αυτού στα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ’ Γυμνασίου.

Τα παιδιά μελέτησαν την ιστορία και το νόημα του παραδοσιακού τραγουδιού και στη συνέχεια απέδωσαν το απόσπασμα στην αγγλική γλώσσα, προσπαθώντας να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο πιστοί στην απόδοση του νοήματος του αποσπάσματος.

Τέλος, δημιούργησαν ένα ολιγόλεπτο βίντεο, στο οποίο τραγούδησαν το απόσπασμα από το αγαπημένο τους ελληνικό, παραδοσιακό τραγούδι. Έτσι, τα παιδιά προσέγγισαν το θέμα διαθεματικά μέσα από τη Λογοτεχνία, την Αγγλική Γλώσσα, τη Μουσική και την Πληροφορική.

 Το βίντεο πέρασε στη βάση δεδομένων του «European Day of Languages» και μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον δικτυακό του τόπο: http://bit.ly/1p9QsfZ &

https://edl.ecml.at/tabid/1772/EventID/19455/Default.aspx

Comments are closed.