1ος ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Mathemistoklis 2022»

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 την 3ηδιδακτική ώρα θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του σχολείου μας ο 1οςΕνδοσχολικός Μαθηματικός Διαγωνισμός «Mathemistoklis 2022».
Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο την όξυνση της κριτικής σκέψης και τη χαρά της δημιουργικής λύσης. Χρειάζεται να γίνει κατανοητό ότι τα Μαθηματικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την καθημερινή μας ζωή και δεν αποτελούν αθρόα εισροή εννοιών και τύπων. Ο πολύπλευρος τρόπος σκέψης κι η έρευνα ενισχύουν τη διάθεσή μας για δημιουργία και διευρύνουν τους πνευματικούς μας ορίζοντες που αποτελούν θεμέλιους λίθους για την εκπαίδευση των παιδιών μας.
Ο διαγωνισμός δεν απαιτεί προετοιμασία. Χρειάζεται μόνο καλή διάθεση κι όρεξη για έρευνα! Συμμετέχουν οι μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου μας. Η κάθε τάξη θα έχει ξεχωριστά θέματα που θα δομηθούν με ερωτήσεις κλειστού τύπου αλλά κι ανάπτυξης. Ο μαθητής ή η μαθήτρια που θα επιτύχει την υψηλότερη επίδοση μεταξύ των συμμαθητών του θα διακριθεί.
Θέλουμε τα παιδιά μας αρωγούς στο εγχείρημα του διαγωνισμού κι ελπίζουμε να διασκεδάσουν κατακτώντας μία ακόμη κορυφή με την αξιόλογη προσπάθειά τους στην απόκτηση της γνώσης. Και να μην ξεχνάμε… Η γνώση είναι δύναμη!

Με αγάπη

Οι καθηγητές του Τομέα Μαθηματικών
του Γυμνασίου «Θεμιστοκλής».

Comments are closed.