7η θέση! για τους μαθητές μας στους αγώνες ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ του YOULEAD: οι νέοι στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού διαλόγου και της πράσινης ανάπτυξης

Μαθητές του Ομίλου Ρητορικής του Γυμνασίου μας συμμετείχαν στους τελικούς αγώνες ρητορικής που διοργάνωσαν η ActionAid Ελλάς με  την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος YOULEAD, που  διεξήχθησαν στο 1o ΓΕΛ Παπάγου στις 28 Ιουνίου 2023. Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να διαγωνιστούν με άτομα από Πελοπόννησο, Κρήτη και Αθήνα.

Οι μαθητές μας είχαν κερδίσει το εισιτήριο  της συμμετοχής μετά τη διάκρισή τους στις  πρώτες θέσεις στους 7ους Μαθητικούς Ρητορικούς αγώνες «Ρήσεις – Αντι-ρήσεις», που είχαν διεξαχθεί τον Μάρτιο.

Ο μαθητής μας Κλωνάρης Άγγελος, της Γ΄ Γυμνασίου, κατέλαβε την 7η θέση ανάμεσα στους 60 διαγωνιζόμενους, ηλικίας 15-19 ετών και η μαθήτρια Μαραγκάκη Άννα, της Γ΄ Γυμνασίου, εκπροσώπησε επάξια, με τη δεινή της επιχειρηματολογία και το ήθος της, το σχολείο μας.  

Το επίπεδο των διαγωνιζομένων ήταν πολύ υψηλό και οι πέντε καλύτεροι ομιλητές (4 μαθητές Λυκείου και 1 φοιτητής) που διακρίθηκαν αποτελούν πλέον την εθνική μας ομάδα που θα συμμετάσχει στη συνάντηση νέων στις Βρυξέλλες τον Φεβρουάριο του 2024.

Στόχος του YOULEAD είναι να μπορέσουν τα αγόρια και τα κορίτσια να γίνουν ενεργοί πολίτες, συμβάλλοντας στον καθορισμό προτεραιοτήτων που συνδέονται με τη δημοκρατική συμμετοχή και την κλιματική κρίση, με όχημα τη μεθοδολογία των αγώνων ρητορικής (debates).

        Το πρόγραμμα διαρκεί από τον  Οκτώβριο 2022 έως τον Μάρτιο 2024 με εταίρους την  We World (Ιταλία), την Hungarian Baptist Aid (Ουγγαρία), την Slovenian Global Action (Σλοβενία) και την Suedwind (Αυστρία) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Comments are closed.