Πρωταθλήτρια η Ομάδα Ρητορικής του Γυμνασίου

Πρωτιά του Γυμνασίου μας στους  Αγώνες Ρητορικής Τέχνης

Η ομάδα των Διττών Λόγων του Γυμνασίου μας απέσπασε τη 1η θέση στον πανελλήνιους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης. Οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου (αλφαβητικά): Κοσάρη Σαββίνα, Κλωνάρης Άγγελος, Μαραγκάκη Άννα, Σιγάλα Κατερίνα,  Τόλη Ευτυχία διαγωνίστηκαν, αρχικά, το Σάββατο στο αγώνισμα των διττών λόγων  κερδίζοντας και τους τρεις αγώνες κατακτώντας, έτσι,  βαθμολογικά την 1η θέση. Ακολούθησε ο ημιτελικός αγώνας της Κυριακής, ο οποίος τους άνοιξε τον δρόμο για τον εντυπωσιακό  και απολαυστικό τελικό αγώνα, ο οποίος διεξήχθη ζωντανά μπροστά σε κοινό και ο οποίος ανέδειξε την ομάδα μας πρωταθλήτρια του διαγωνισμού!

Οι Αγώνες  Ρητορικής Τέχνης, διοργανώθηκαν στις 4-5/2/2023 από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα –Λιναρδάτου. Το σχολείο μας εκπροσώπησαν επάξια και οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου, Μπουρίκου Ευανθία και Μαραγκάκη Άννα, στο αγώνισμα του  Προτρεπτικού  λόγου. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας δεν ξεχώρισαν μόνο για τη ρητορική τους δεινότητα, την ισχυρή τους επιχειρηματολογία, τον λεξιλογικό τους πλούτο αλλά και για το ήθος, την ευγένεια, την ευγενή άμιλλα, στοιχεία που διέκριναν όλη την πορεία τους.

Τον Αγώνα συνέδραμαν και οι φιλόλογοι του σχολείου μας, Ντούλου Μαίρη, Σαλματάνη Δήμητρα,  Στάβερη Μαρία, αλλά και οι απόφοιτές μας, Γεωργουδή Έλενα και Τόλη Νάσια, που διετέλεσαν κριτές στις επιτροπές των αγωνισμάτων. Τον συντονισμό του προγράμματος Ρητορικής έχει η φιλόλογος Σαλματάνη Δήμητρα με την πολύτιμη αρωγή του Φιλολογικού Τομέα.

Πρωταθλήτρια Ομάδα Διττών Λόγων (με σειρά ομιλίας)

Σιγάλα Κατερίνα

Κλωνάρης Άγγελος

Τόλη Ευτυχία

Κοσάρη Σαββίνα (βοηθός)

Μαραγκάκη Άννα (βοηθός)

Οι ομιλητές μας είχαν και ατομικές διακρίσεις:

1η θέση/ Καλύτερος ομιλητής:  Κλωνάρης Άγγελος: 

2η θέση: Σιγάλα Κατερίνα,

9η θέση:  Τόλη Ευτυχία

Ομιλήτριες με Προτρεπτικό Λόγο

Μαραγκάκη Άννα

Comments are closed.