Εντυπωσιακή η παρουσία της ρητορικής ομάδας του Λυκείου μας

Η ομάδα των Διττών Λόγων του Λυκείου μας απέσπασε τη 6η θέση ανάμεσα σε 32 διαγωνιζόμενα σχολεία,στον πανελλήνιους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης. Οι μαθητές Α΄ Λυκείου (αλφαβητικά): Ακτύπης Γιώργος, Κουτροπούλου Έλενα, Κόλλια Άννα, Λύτρα Μαριάννα, Σπυρέα Νάγια  αποτέλεσαν τη Ρητορική Ομάδα που, παρόλο που μετρούσε μόλις ένα μήνα σύστασης και προπονήσεων, με το γνωστικό υπόβαθρο, την εργατικότητα που τους διακρίνει και με τη μεθοδική εκγύμνασή τους ανελίχθηκαν υψηλά στον μακροσκελή κατάλογο των συμμετεχόντων σχολείων.  Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας δεν ξεχώρισαν μόνο για τη ρητορική τους δεινότητα, την ισχυρή τους επιχειρηματολογία, τον λεξιλογικό τους πλούτο αλλά και για το ήθος, την ευγένεια, την ευγενή άμιλλα, στοιχεία που διέκριναν όλη την πορεία τους.

Οι Αγώνες  Ρητορικής Τέχνης, διοργανώθηκαν στις 4-5/2/2023 από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα –Λιναρδάτου. Το σχολείο μας εκπροσώπησε επάξια και η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου, Σπυρέα Νάγια στο αγώνισμα του  Προτρεπτικού  λόγου.

Τον Αγώνα συνέδραμαν και οι φιλόλογοι του σχολείου μας, Ντούλου Μαίρη, Σαλματάνη Δήμητρα,  Στάβερη Μαρία, αλλά και οι απόφοιτές μας, Γεωργουδή Έλενα και Τόλη Νάσια, που διετέλεσαν κριτές στις επιτροπές των αγωνισμάτων. Τον συντονισμό του προγράμματος Ρητορικής έχει η φιλόλογος Σαλματάνη Δήμητρα με την πολύτιμη αρωγή του Φιλολογικού Τομέα.

Ομάδα Διττών Λόγων (με σειρά ομιλίας)

Κουτροπούλου Έλενα

Λύτρα Μαριάννα

Ακτύπης Γιώργος

Κόλλια Άννα (βοηθός)

Σπυρέα Νάγια (βοηθός)

Ομιλήτρια με Προτρεπτικό Λόγο

Σπυρέα Νάγια

Comments are closed.