Αθλητικές Δράσεις Τομέα Αθλητισμού

Τη φετινή σχολική χρονιά, μετά από δύο χρόνια ματαίωσης των αθλητικών δράσεων λόγω της πανδημίας, όλα τα αθλητικά προγράμματα πραγματοποίησαν επανεκκίνηση. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας σε όλες τις βαθμίδες έχουν και πάλι συμμετοχή στα αθλητικά δρώμενα των Α.Σ.Ι.Σ. ( Αθλητικές Συναντήσεις Ιδιωτικών Σχολείων ).

Ο Μάρτιος ήταν για τα παιδιά μας γεμάτος δράσεις και αθλητικές διακρίσεις.

Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαμε :

Το Σάββατο 18 Μάρτιου 2023 , στο 22ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Γυμνασίων-Λυκείων των Α.Σ.Ι.Σ. με τον τίτλο «Η αγάπη σου μ’ αρέσει» στο θέατρο της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης. Οι χορευτικές ομάδες των έντεκα (11) ιδιωτικών σχολείων παρουσίασαν χορούς του τόπου μας από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από τα Επτάνησα μέχρι τα Δωδεκάνησα.

Το σχολείο μας με την ομάδα του Λυκείου παρουσίασε χορούς από το    Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Τα έντεκα (11) συμμετέχοντα σχολεία ήταν τα εξής : Ε.Ο. «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ», ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ , ΑΡΣΑΚΕΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΨΥΧΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ, PIERCE, ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑΡΑ, ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΕΡΑΣΜΕΙΟΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ , ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ , ΙΟΝΙΟΣ ΣΧΟΛΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΥΓΟΥΛΕΑ-ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ.

Την ίδια μέρα, στο Στάδιο  ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΕΛΤΑ του Κολλεγίου Αθηνών διεξήχθησαν οι αγώνες ανοιχτού στίβου Γυμνασίων – Λυκείων  των σχολείων μελών Α.Σ.Ι.Σ.

Το σχολείο μας εκπροσώπησε ο μαθητής της Γ’ Λυκείου ΛΕΟΝΤΙΑΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ κατακτώντας την Πρώτη θέση και το Χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των 200μ. δρόμου ταχύτητας.

Επίσης, ο Τομέας Αθλητισμού του σχολείου μας διοργάνωσε διπλή ημερίδα διδασκαλίας του Χάντμπολ, σε συνεργασία με το σύλλογο του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π..

Στην πρώτη ημερίδα επισκέφθηκε το σχολείο μας ο επικεφαλής προπονητής και Ολυμπιονίκης  κος Νικόλαος Γραμματικός. Παρουσίασε τα βασικά του αθλήματος στα παιδιά της έκτης δημοτικού.

Στη δεύτερη ημερίδα, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, το σχολείο μας φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μαθητές και μαθήτριες από τα δημοτικά σχολεία :  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ, ΑΡΣΑΚΕΙΑ-ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ ΕΚΑΛΗΣ, ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΧΟΛΗ ΧΑΤΖΗΒΕΗ, ΣΧΟΛΗ  ΜΩΡΑΪΤΗ.

Comments are closed.