Γνωριμία με την Λαϊκή Παράδοση και τις Παραδοσιακές φορεσιές στο Νηπιαγωγείο και το Προνήπιο..

Στα πλαίσια επεξεργασίας της θεματικης ενότητας”Ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές”οι μαθητές του Προνηπίου και του Νηπιαγωγείου παρακολούθησαν μια βιωματική παρουσίαση στην ιστορία και την εξέλιξη των παραδοσιακών φορεσιών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας(Πόντος,Πελοπόννησος, Ήπειρος,Στερέα Ελλάδα κ.α)και νησιά του Αιγαίου,του Ιονίου κ.α.
Μέσα από το βεστιάριο του σχολείου μας βρήκαμε διάφορες παραδοσιακές φορεσιές τις παρατηρήσαμε προσεκτικά και αναφερθήκαμε στα χρώματα, τα σχέδια,τα κεντήματα,κάνοντας σύγκριση και  με τη σημερινή ενδυμασία των γυναικών και των ανδρών.Στη συνέχεια είδαμε ένα-ένα τα κομμάτια που απαρτίζουν την ελληνική παραδοσιακή φορεσιά και τα ονομάσαμε(το πουκάμισο, το γιλέκο, τη φουστανέλα με τις τετρακόσιες πιέτες, όσα και τα χρόνια της σκλαβιάς, τη φούστα,  τα τσαρούχια, το φέσια, το ζωνάρι.)
Τα παιδάκια μας αποκόμισαν χρήσιμες πληροφορίες για την πολιτιστική κληρονομία του τόπου μας,την αξιοπρεπή ζωή και τις αξίες των προγόνων μας.
Ευχαριστούμε πολύ τον Κ. Κατσή για όλα όσα μας έμαθε μέσα από αυτό το ταξίδι στο χρόνο και κυρίως για την ευκαιρία να δούμε οτι η αγάπη για την μάθηση και την εξερεύνηση νέων γνώσεων δεν σταματούν ποτέ. 
Comments are closed.