Δ2 Δημοτικού – Εκπαιδευτική επίσκεψη Οκτωβρίου – Κιβωτός – Πύργος Βασίλισσης

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου οι μαθητές της Δ΄ δημοτικού επισκέφθηκαν τον Πύργο Βασιλίσσης Αμαλίας στον οποίο παρακολούθησαν το πρόγραμμα «πώς μέλι γενέσθαι;»

Με σύμμαχο τον καλό καιρό ξεκίνησε η εκδρομή μας…Φτάνοντας εκεί συναντήσαμε τους ξεναγούς μας οι οποίοι μας οδήγησαν στον πρώτο μας σταθμό…. Φάγαμε το κολατσιό μας σε ειδικά διαμορφωμένο, στεγασμένο χώρο. Στη συνέχεια καθίσαμε  όλοι μαζί σε ειδικά μαξιλαράκια στο εξωτερικό μέρος του Πύργου, σε ένα καταπράσινο χώρο με τους πανύψηλους φοίνικες να κυριαρχούν, στολισμένος από αγάλματα ρομαντικού ύφους, σαρκοφάγους κι ένα εντυπωσιακό σιντριβάνι. Εκεί ο ξεναγός μας μας ενημέρωσε για τα διαφορετικά είδη παπαγάλων που φιλοξενεί ο Πύργος όπως και για τους στάβλους με τα άλογα. Έπειτα μεταφερθήκαμε σε ένα ρομαντικό σημείο στο οποίο η βασίλισσα μπροστά από μία πανέμορφη λίμνη τα απογεύματα έπινε το τσάι της. Σε αυτό το μοναδικό χώρο  ενημερωθήκαμε για το μέλι και τις διατροφικές του αξίες αλλά και για τον ρόλο του  μελισσουργού.  Είδαμε πώς ακριβώς είναι οι κυψέλες μέσα σε ένα μελίσσι, πώς χρησιμοποιείται το καπνιστήριο και πώς γίνεται ο τρύγος του μελιού. Τα παιδιά βίωσαν το καθένα ξεχωριστά μια πλήρη αναπαράσταση της δουλειάς του Μελισσουργού. Προτελευταίος μας σταθμός ήταν ένας ακόμη στεγασμένος χώρος. Εκεί με τη βοήθεια του ξεναγού μας φτιάξαμε από κηρήθρες, κεριά για να τα δωρίσουμε όπου ο καθένας ήθελε…Ήταν μια διασκεδαστική  και αρκετά ενδιαφέρουσα διαδικασία.

Τέλος, οι υπεύθυνοι του προγράμματος μάς φύλαγαν μια έκπληξη…Άνοιξαν τον Πύργο της Βασίλισσας Αμαλίας και μας ξενάγησαν στο ισόγειο. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά προσωπικά πράγματα της Βασίλισσας  και να  ενημερωθούμε για τη  ρομαντική διακοσμητική τάση  της απέναντι στα αντικείμενα.

Η ξενάγηση στον Πύργο Βασιλίσσης και η βιωματική δραστηριότητα ήταν  μια μοναδική εμπειρία. 

Περάσαμε υπέροχα!!!

Comments are closed.