Εκδρομή Β΄ Λυκείου

Οι μαθητές της Β’ Λυκείου στις 21/9/21 ημέρα Τρίτη στα πλαίσια του μαθήματος Αρχαία Ελληνικά Γενικής Παιδείας  παρακολούθησαν την εκπαιδευτική δράση «Από το Μουσείο στο Θέατρο. Ανιχνεύοντας τη Θεατρική Πράξη της Αρχαίας Τραγωδίας», η οποία υλοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς & Νήσων, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πειραιά μέσω του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Πρόκειται για έναν νέο θεσμό στη μουσειοπαιδαγωγική αλλά και στη θεατροπαιδαγωγική εκπαίδευση. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την αρχαία τραγωδία, με τη σύγχρονη γλώσσα του θεάτρου και την θεατρική πρακτική.

Στην αρχή του προγράμματος πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους μαθητές σχετικά με τη λειτουργία τόσο του θεατρικού χώρου, όσο και της τραγωδίας, ως δραματικό είδος. Μεταξύ άλλων γίνεται εισαγωγή στη γέννηση του θεάτρου και τη λειτουργία του ως φορέα κοινωνικοπολιτικής εκπαίδευσης στην αρχαία Αθήνα.

Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου.

Comments are closed.