Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (2001), που οργανώνεται σε συνεργασία του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατάφερε να ενώσει εκατομμύρια ανθρώπους από 45 χώρεs.Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη. Για το λόγο αυτό, διοργανώνονται διάφορες δράσεις για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε από την επίσημη ιστοσελίδα: https://edl.ecml.at/Home/tabid/1455/language/el-GR/Default.aspx.

Επίσης, μπορείτε να ταξιδέψετε διαδικτυακά από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη μέσα από έναν διαδραστικό χάρτη κι ανακαλύψτε – με όχημα ένα πρωτότυπο «κυνήγι θησαυρού» – τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών.Ο χάρτης θα είναι ενεργός το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, από τις 15.00 ως τις 21.00, και μικροί και μεγάλοι θα κληθούν να λύσουν αινίγματα, των οποίων οι απαντήσεις θα βρίσκονται «κρυμμένες» στις ιστοσελίδες των μελών του δικτύου EUNIC που συμμετέχουν στον φετινό εορτασμό. Δείτε λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα: https://www.britishcouncil.gr/events/european-day-    languages

Η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών» γιορτάζεται στη Μαγνησία - TheNewspaper.gr

  Στην Ευρώπη, σήμερα, ομιλούνται 200 γλώσσες και διάλεκτοι.

  Η πιο διαδεδομένη γλώσσα μεταξύ των Ευρωπαίων είναι τα Aγγλικά, καθώς το 34% των ευρωπαίων πολιτών τα χρησιμοποιεί ως δεύτερη γλώσσα. Ακολουθούν τα Γερμανικά (12%) και τα Γαλλικά (11%).

  Οι πιο γλωσσομαθείς στην Ευρώπη είναι οι Λουξεμβούργιοι, καθώς το 99% μπορεί να συνεννοηθεί σε τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα. Ακολουθούν Λετονοί και Μαλτέζοι με 93%. Αντιθέτως, μόλις το 29% των Ούγγρων μιλά μια ξένη γλώσσα, ενώ ακολουθούν οι Άγγλοι (30%), οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί (36%).

  Ένας στους δύο Έλληνες (49%) είναι ικανός να συνεννοηθεί σε τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα, ποσοστό το οποίο συμπίπτει με τον κοινοτικό μέσο όρο.

Ραδιοφωνικός Διαγωνσιμός – Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2017 – Europe Direct  ΛΕΜΕΣΟΣ

Στο σχολείο μας η ημέρα αυτή θα εορταστεί τη Δευτέρα 28/9 με διαδικτυακή ενημέρωση, αφιερώματα και παιχνίδια στα μαθήματα των ξένων γλωσσων.

Επίσης οι μαθητές μας θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν σχετικές εργασίες ,τους επόμενους μήνες, με ενδιαφέροντα θέματα.

Comments are closed.