Στις 5 καλύτερες η Ρητορική Ομάδα του Γυμνασίου μας!

Στην πρώτη πεντάδα των διαγωνισθέντων Γυμνασίων κατατάχθηκε το Γυμνάσιό μας στους Ι΄ Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης, που συνδιοργανώθηκαν στις 3/2/2024 από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα –Λιναρδάτου και την επιστημονική στήριξη και συνεργασία του ΔΠΜΣ «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση».
Η νεοσυντεθείσα ομάδα του Ομίλου Ρητορικής του Γυμνασίου μας, για πρώτη φορά, αγωνίστηκε στους Διττούς Λόγους, και απέσπασε τις 2 από τις 3 νίκες, με πολύ υψηλή βαθμολογία. Την ομάδα των Διττών Λόγων στελέχωσαν, κατά σειρά ομιλίας, ο Τσίρος Νικόλας, η Κοσάρη Σαββίνα και ο Μπουρίκος Μιχάλης, της Γ΄ Γυμνασίου. Πολύτιμοι βοηθοί ήταν ο Κοσάρης Νικόλας και η Κουλούκη Μιχαέλα, της Α΄ Γυμνασίου.
Υψηλή βαθμολογία σημείωσαν οι ρήτορές μας και στην ατομική αξιολόγηση.
Ανάμεσα σε 69 ομιλητές απέσπασαν:
Τη 18 η θέση ο Μπουρίκος Μιχάλης,
Την 22 η θέση η Κοσάρη Σαββίνα
Και την 23 η ο Τσίρος Νικόλας
Η ομάδα του Ομίλου μας υπερασπίστηκε με πειθώ ως ομάδα του Αντιλόγου τα θέματα που τέθηκαν από την επιστημονική επιτροπή: τα μειονεκτήματα των
ηλεκτρονικών μέσων για τους ανήλικους, την αξία των λογοτεχνικών αριστουργημάτων και το δικαίωμα στην ελευθερία του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους. Την ομάδα ενθάρρυναν με την παρουσία τους όλα τα μέλη του Ομίλου Ρητορικής, ο Λυκειάρχης μας και εκπρόσωποι των φιλολόγων μας.

Comments are closed.