Το σχολείο μας σε συνεργασία με την Technokids Hellas & την Microsoft συμμετείχε στην Παγκόσμια Ώρα του Κώδικα!

Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, το μάθημα πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών των τάξεων Ε’ και Στ΄ του  Δημοτικού Σχολείου μας αφιερώθηκε στον Προγραμματισμό! Υλοποιήσαμε την πρώτη μας δραστηριότητα προγραμματισμού με το Minecraft: Education Edition.

Ο κάθε μαθητής παρέλαβε δωρεάν από την Technokids (Minecraft Global Training Partner) το Minecraft: Education Edition Coding Kit που περιείχε εγχειρίδιο με δραστηριότητες προγραμματισμού, πρόσβαση στο Minecraft Edu για 10 δραστηριότητεςκαι αυτοκόλλητα Minecraft.

Η Ώρα του Κώδικα είναι μια εισαγωγή στον προγραμματισμό, η οποία αποσκοπεί στο να παροτρύνει τους μαθητές να αποκτήσουν βασικές γνώσεις γύρω από τον κώδικα με το σύνθημα «όλοι μπορούν».

Κάθε μαθητής πρέπει να έχει την ευκαιρία να μάθει κώδικα, ο οποίος βοηθά στην καλλιέργεια δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων, λογικής και δημιουργικότητας. Οι μαθητές που ξεκινούν από νωρίς την ενασχόλησή τους με τον προγραμματισμό μπορούν να θέσουν θεμέλια για μια επιτυχημένη μελλοντική σταδιοδρομία. Οι γνώσεις coding είναι από τις βασικές δεξιότητες που θα πρέπει να έχει ένας εργαζόμενος τον 21ο αιώνα.

Τι σημαίνει κώδικας;

Γνωρίζετε ότι κάθε αλληλεπίδραση ανάμεσα σε άνθρωπο και υπολογιστή γίνεται μέσα από τον Κώδικα; Είτε χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή, το tablet, το κινητό, ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή, ο κώδικας είναι εκεί! Μπορεί να μην τον βλέπουμε, αλλά υπάρχει. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, βρίσκεται παντού και είναι απαραίτητος στην καθημερινή επαφή με την τεχνολογία. «Προγραμματίζω» ή αλλιώς «δημιουργώ έναν κώδικα», σημαίνει να δίνω οδηγίες στον υπολογιστή τι να κάνει μέσα από εντολές στις οποίες ανταποκρίνεται.

Comments are closed.