Υψηλές διακρίσεις του Γυμνασίου και Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ σε διακρατικό διαγωνισμό Δοκιμίου

Υψηλές διακρίσεις για τα Εκπαιδευτήρια ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, τα οποία κατέλαβαν 6 επαίνους, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών των δύο βαθμίδων, Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου, στον διακρατικό Διαγωνισμό συγγραφής Δοκιμίου με θέμα: «Η φιλία είναι μία ψυχή, που κατοικεί σε δύο σώματα», καθώς τα δοκίμιά τους συμπεριλήφθηκαν ανάμεσα στα δέκα καλύτερα όλων των συμμετεχόντων ανά βαθμίδα.

Σε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, όπως η φετινή, αυτές οι υψηλές διακρίσεις μας εμπνέουν και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας, με υπευθυνότητα και με στόχο να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των παιδιών για έκφραση και εξωστρέφεια.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε το Ελληνικό Μορφωτικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας (Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο ΤΗΜΕΝΟΣ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Συμμετείχαν μαθητές και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τους Νομούς Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας καθώς και μαθητές Κλασικών Λυκείων της περιοχής Λομβαρδίας στην Ιταλία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ανταποκρίθηκαν με χαρά και ενθουσιασμό στην πρόσκληση και συνέγραψαν τα δοκίμιά τους εκτός ωρολογίου προγράμματος. Άφησαν για λίγο πίσω τους την προχειρότητα του καθημερινού λόγου και επικεντρώθηκαν στη σύνθεση απαιτητικών κειμένων αναδεικνύοντας την απαράμιλλη αξία του γραπτού λόγου, που αποτελεί έμπνευση και απαιτεί σκέψη ανώτερου επιπέδου.

Τους συγχαίρουμε θερμά και ευχόμαστε να συνεχίσουν με επιτυχία τη συγγραφική τους παραγωγή.

Στο Γυμνάσιο διακρίθηκαν τα δοκίμια των μαθητριών:

Ξενάκη Σεβαστής, Α’ τάξης

Φραγκάκη Ελένης,  Γ΄ τάξης

Στο Λύκειο διακρίθηκαν τα δοκίμια των μαθητών της Α΄ Λυκείου (αλφαβητικά): 

Αποστολοπούλου Παρασκευής

Λεοντιάδη  Λεωνίδα

Φωτίου Κωνσταντίνου

Χαραμή Κατερίνας

Comments are closed.