Συνεργασία των Εκπαιδευτηρίων “ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ” με ΕΚΠΑ

Συνεργάσια των Εκπαιδευτηρίων “ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ” με ΕΚΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος “Μέντορες Εκπαιδευτικοί Αγγλικής φιλολογίας”

 
Οι δύο εκπαιδευτικοί του τομέα ξένων γλωσσών των εκπαιδευτηρίων μας Ντέρου Κυριακή, καθηγήτρια Αγγλικών και υπεύθυνη σπουδών ξένων γλωσσών και Πανούση Κέλλυ, καθηγήτρια Αγγλικών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (M.Ed.) στη διδακτική της Αγγλικής ως Ξένης/ Διεθνούς Γλώσσας, αποδέχτηκαν με χαρά την πρόταση του Δρ. Βλάχου Κοσμά, μέλος ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (ΕΕΠ) στον τομέα Γλώσσας και Γλωσσολογίας του τμήματος (ΤΑΦΓ) του ΕΚΠΑ και συντονιστή της πρακτικής άσκησης ΤΑΦΓ, να λειτουργήσουν με την ιδιότητα του μέντορα (συμβούλου- εκπαιδευτικού) φοιτητών Η´εξαμήνου του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ.
Το πρόγραμμα αυτό θα διαρκέσει 9 εβδομάδες με άδεια που δίνεται από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. Οι ασκούμενοι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διεξαγωγή του μαθήματος των Αγγλικών από τις δύο καθηγήτριες και να δούν τρόπους και τεχνικές διδασκαλίας. Επίσης θα λάβουν χρήσιμες συμβουλές και καθοδήγηση από τις έμπειρες εκπαιδευτικούς μας οι οποίες θα αξιολογήσουν την επίδοση των ασκούμενων φοιτητών στην προετοιμασία και διεξαγωγή ενός δικού τους μαθήματος.
Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που το σχολείο μας είναι επίσημος συνεργάτης του ΕΚΠΑ και είμαστε σίγουροι ότι η εμπειρία θα είναι για όλους ιδιαίτερα εποικοδομητική!
Comments are closed.